O nás
O nás
Produkty
Konstrukce
Fotoalbum
Ceníky
Kontakty
Napište nám
CELOPLASTOVÉ BAZÉNY

Obecně

Plastový bazén je zhotoven z modrých polypropylenových desek o síle 5 mm. Tento plast má dlouhou životnost, je odolný proti UV záření, má dobré tepelně izolační vlastnosti a je zdravotně nezávadný

Naše bazény jsou vyráběny metodou extruderového a horkovzdušného svařování s použitím moderních svařovacích strojů. Tímto je zabezpečena stoprocentní vodotěsnost. Bazény jsou vhodné pro venkovní i vnitřní využití, pro zábavu nebo sportovní účely.

Usazení

Bazény se osazují na vodorovnou betonovou základovou desku, která je o 40 cm širší a delší než skelet bazénu. Betonová deska musí být ve vodorovné rovině. Síla této desky je 150 - 200 mm zpevněná armaturou. V případě, že bude bazén svařován na místě, je nutné vykopat montážní jámu o 1m delší a širší než je rozměr skeletu bazénu. Před usazením bazénu, je vhodné položit na základovou desku polystyrén o síle 20 - 30 mm pro lepší izolační vlastnosti a vyrovnání případných nerovností desky. Po usazení bazénu doporučujeme stěny obložit polystyrénem o stejné síle. Za postupného pažení rovných stěn a dopuštění vody, betonujeme rovnoměrně po obvodu bazénu. Výška napuštěné vody by měla být taková aby tlak betonu a vody byl vyrovnaný a nedocházelo k deformaci stěn bazénu. Provedení betonáže doporučujeme provádět po jednotlivých vrstvách 30 - 40 cm za den dle výšky bazénu. Jednotlivé vrstvy musí být natolik pevné, aby nedošlo ke zborcení bazénu.
  Umístění filtrace by mělo být do 10 m od bazénu nejlépe ve sklepení, garáži nebo podobném prostoru.Zvětšit Kde tato montáž není, je nutné umístit filtraci do předem vybetonované vodotěsné šachty jejíž rozměry musí být minimálně 1m x 1m x 1m (pro tyto účely výrobce prodává plastový box). Šachta na filtraci musí mít dva otvory pro potrubí od bazénu a jeden pro potrubí výplachové o průměru 50mm. Pokud nebude použit elektrorozvaděč, musí být k filtraci přivedena zásuvka 220 V připojena přes proudový chránič 0,03 A dle ČSN. Od šachty na filtraci k bazénu je nutné provést výkop pro uložení dvou potrubí, které doporučujeme obsypat pískem z důvodu možného poškození. Šachta na filtraci se usadí na betonovou desku a obetonuje 10cm betonu.

V zimě

Po ukončení sezény se voda z bazénu vypustí 20cm pod trysky, vypustí se voda z filtrace a potrubí. Čerpadlo se uloží do prostoru s teplotou nad bodem mrazu. Do vody v bazénu hodíme dilatační prvky a necháme zamrznout. Na jaře se voda vypustí. Po vymytí a desinfekci stěn se bazén opět napustí pro další sezónu.

Fotografie výstavby bazénu:


zvětšit

zvětšit

zvětšit

zvětšit